Veruit de best verkochte kattenbak komt van het merk Omega Paw. En niet zonder reden, uit mijn eigen ervaring en die van anderen is op te merken dat de kat het fijn vindt om zich terug te trekken in de Omega Paw kattenbak.

Daarnaast lees ik dat eigenaren van de kattenbak hem soms wel 15 jaar hebben. Dat zegt wel iets over de kwaliteit van deze kattenbak. Dat het zo lang meegaat heeft ook te maken dat het relatief makkelijk schoon te houden is. Zeker als je werkt met een goede klontvormende kattenbakvulling, kattenzakken voor de ontlasting en een schepje waarmee je de ontlasting uit de kattenbak kan halen.

Omega Paw Zelfreinigende kattenbak in de maat L

Deze kattenbak is geschikt voor de grotere kat. Dat komt omdat het formaat 50 x 56 x 50 cm is. Het is een gesloten kattenbak wat een zelfreinigende functie heeft. De zelfreinigende functie werkt als volgt: door het draaien van de kattenbak naar de rechterkant, valt de ontlasting in de dubbele bodem en blijft het schone kattengrit over. Er komt geen snoer of elektriciteit aan te pas en zal dus ook niet zichzelf schoonmaken als de kat er nog in zit.

Prijs: gemiddeld
Kwaliteit: zeer robuust
Opvallendheden: zelfreinigende kattenbak door handmatig de bak naar de rechterkant te keepen, geschikt voor de grote kat

Omega Paw Zelfreinigende kattenbak in maat M

Net als het model hierboven is het gemaakt van zeer goede kwaliteit. Dit model is echter iets kleiner en geschikt voor de kleine tot middelgrote kat. Ideaal voor de wat kleinere (huis)kamer. Ook dit model beschikt over de techniek waarmee je de kattenbak kan draaien zodat de ontlasting in een aparte opvangbak terecht komt zodat je het gemakkelijk kan schoonmaken. Ondanks dat de meeste uitwerpselen verwijderd kunnen worden is het nog wel van belang regelmatig de kattenbak te legen en te voorzien van nieuwe kattenvulling.

Prijs: gemiddeld
Kwaliteit: zeer robuust
Opvallendheden: gemakkelijk systeem