Omega Paw is een gerenommeerd merk dat hoogwaardige zelfreinigende kattenbakken produceert. Hier zijn enkele van hun populaire modellen:

1

Omega Paw
Large Deluxe

 • Schoonmaken is eenvoudig en snel dankzij het unieke “rollende” mechanisme
 • De gepatenteerde zeef scheidt afvalstoffen, waardoor het grit schoon en hygiënisch blijft.
 • Geschikt voor grote katten en meerdere katten

2

Omega Paw
Large Bruin

 • Door “rol” techniek gemakkelijk en efficient schoon te maken
 • Geschikt voor grote katten of meerdere katten.
 • Werkt goed met sterk klontvormende kattenbakvulling.

3

Omega Paw
Large Blauw

 • Door de bak te “kantelen” vallen de uitwerpselen in de lade, waardoor het schoonmaken een fluitje van een cent is.
 • Geschikt voor katers, grote katten en meerdere katten
 • Geschikt voor klontvormende en silicaat kattenbakvullingen met een absorptievermogen van minimaal 300%.

De voordelen en nadelen van de Omega Paw

De Omega Paw kattenbak biedt verschillende voordelen die het gebruiksgemak en de efficiëntie vergroten. Uiteraard kent dit type kattenbak ook enkele nadelen die goed zijn om in het aanschafproces mee te nemen.

Voordelen

 • Geen stroom of batterijen nodig
 • Eenvoudig en gemakkelijk in gebruik. Kiep de kattenbak simpelweg om en weer rechtop, en zie hoe het afval automatisch gescheiden wordt van het schone kattengrit. Dankzij de handige lade aan de onderkant verwijder je het afval zonder enige moeite
 • Bespaart kattengrit
 • De Omega Paw is ontworpen om geuren te minimaliseren. Door het afval direct te scheiden van het schone kattengrit, zorgt deze kattenbak voor een frisse omgeving
 • De Omega Paw is gebouwd om lang mee te gaan. Gemaakt van hoogwaardig en duurzaam plastic, is deze kattenbak bestand tegen het dagelijkse gebruik van je kat

Nadelen

 • Niet geschikt voor alle katten
 • Het kent een minder geavanceerde technologie
 • Ondanks het zelfreinigende mechanisme moet je nog steeds de kattenbak regelmatig onderhouden en schoonmaken. Het legen van de opvangbak en het reinigen van het rolmechanisme kan wat tijd in beslag nemen, vooral als je meerdere katten hebt of als je kat veel gebruikt maakt van de kattenbak

De aanschaf van een Omega Paw zelfreinigende kattenbak

Bij de aanschaf van een Omega Paw zelfreinigende kattenbak zijn er verschillende belangrijke punten om aan te denken. Hier zijn enkele zaken om te overwegen:

 1. Grootte van de kattenbak
  Zorg ervoor dat de kattenbak groot genoeg is voor je kat om comfortabel te bewegen en te draaien. Een te kleine kattenbak kan ongemak veroorzaken en het gebruik ervan ontmoedigen.
 2. Geschikte kattenbakvulling
  Omega Paw zelfreinigende kattenbakken werken het beste met klontvormende kattenbakvulling, zoals bentonietklei of silicaat. Zorg ervoor dat je de juiste kattenbakvulling gebruikt die goed samenwerkt met het rolmechanisme.
 3. Onderhoudsgemak
  Overweeg hoe gemakkelijk het is om de kattenbak te onderhouden en schoon te maken. Een zelfreinigende kattenbak kan handig zijn, maar je moet nog steeds regelmatig de opvangbak legen en het bovenste deel schoonmaken. Zorg ervoor dat dit proces voor jou haalbaar is.
 4. Geluidsniveau
  Een Omega Paw zelfreinigende kattenbak maakt doorgaans weinig tot geen geluid vanwege het ontbreken van een elektrisch mechanisme. Als je echter gevoelig bent voor geluid, is het belangrijk om erop te letten dat het rolmechanisme stil is.
 5. Duurzaamheid en materiaal
  Kies een kattenbak die gemaakt is van duurzaam materiaal dat bestand is tegen het dagelijkse gebruik. Stevige constructie verlengt de levensduur van de kattenbak.
 6. Prijs en budget
  Vergelijk de prijzen van verschillende modellen en overweeg je budget. Houd er rekening mee dat zelfreinigende kattenbakken over het algemeen duurder kunnen zijn dan traditionele kattenbakken.
 7. Gebruikersbeoordelingen
  Lees beoordelingen van andere katteneigenaren over specifieke modellen van Omega Paw zelfreinigende kattenbakken. Dit kan je inzicht geven in de prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak van het product.
 8. Ruimte en plaatsing
  Bedenk waar je de kattenbak wilt plaatsen en of je voldoende ruimte hebt voor het model dat je overweegt.
 9. Kattengewoonten
  Neem de gewoonten van je kat in overweging. Als je kat erg kieskeurig is over de kattenbak, kan het nuttig zijn om te weten of het rolmechanisme voor haar acceptabel is.

“Ik heb meerdere katten in huis en de Omega Paw zelfreinigende kattenbak heeft mijn leven zoveel gemakkelijker gemaakt. De grotere versie biedt voldoende ruimte voor al mijn katten en het gepatenteerde zeefmechanisme houdt het kattengrit altijd schoon en hygiënisch. Het schoonmaken is een fluitje van een cent: even rollen en het afval wordt gescheiden en verzameld in de handige lade aan de onderkant. Ik bespaar geld op kattengrit, omdat ik alleen het vuile gedeelte hoef te verwijderen. Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over deze kattenbak!”
Rene – baasje van Cato

Alternatieven voor de Omega Paw

De werking van de Omega Paw kattenbak vereist dat je de bak handmatig draait om de kattenbak te reinigen. Er zijn ook alternatieven die volledig automatisch werken waardoor je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Zo is Litter Robot een populair merk voor zelfreinigende kattenbakken. Het maakt gebruik van een geautomatiseerd mechanisme om de kattenbak te reinigen en heeft een grotere opvangbak voor uitwerpselen dan de Omega Paw-kattenbak.

De Litter Robot heeft wat meer geavanceerde functies, zoals automatische reiniging en geurcontrole. De Omega Paw zelfreinigende kattenbak heeft daarentegen een eenvoudiger ontwerp en geen stroom nodig. Tenslotte de prijs. De Litter Robot is een stuk kostbaarder dan een Omega Paw zelfreinigende kattenbak. Kortom, een goed maar kostbaar alternatief. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een Omega Paw zelfreinigende kattenbak?

Welke soorten kattenbakvulling werken het beste met Omega Paw zelfreinigende kattenbakken?

Is de Omega Paw zelfreinigende kattenbak geschikt voor grote katten?

Maakt de Omega Paw zelfreinigende kattenbak veel geluid tijdens het reinigen?

Hoe vaak moet ik de Omega Paw zelfreinigende kattenbak legen?

Kan ik mijn eigen kattenbakvulling gebruiken in plaats van klontvormende vulling?