De PeeWee kattenbak staat bekend om de gepantenteerde dubbele bodem en houtgeperste korrels (vulling voor de kattenbak). De combinatie van de kattenbak en de juiste kattenbakvulling zorgt ervoor dat het fris blijft en daarnaast is het volledig legen van de kattenbak verleden tijd en voorkom je verspilling van de kattenbakvulling. Je hoeft alleen nog meer de onderbak met vervuild zaagsel weg te gooien. Ben je op zoek naar een automatische kattenbak van het merk PeeWee? Dan vind je hieronder de top 3 zelfreinigende kattenbakken van PeeWee.

1

PeeWee EcoHus Kattenbak

De Ecohus kattenbak van PeeWee is zelfreinigend doordat er aan de onderkant een zeef is geplaatst waar de ontlasting doorheen valt en in een aparte onderbak terecht komt. Het grote voordeel van deze methodiek is dat het niet werkt op elektriciteit, en daardoor zal je kat niet schrikken als de kattenbak plotseling begint met het schoonmaakprogramma.

Het is wel van belang om speciale kattenbakvulling te gebruiken waar de ontlasting de kans krijgt om te binden (klontvormend) en vervolgens opgevangen kan worden in de onderbak. De prijs van deze kattenbak is zeer acceptabel vergeleken met de kwaliteit die je er voor krijgt. Deze kattenbak is geschikt voor de kleine tot middelgrote kat.

 • Prijs: goedkoop
 • Geschikt voor: kleine tot middelgrote kat
 • Opvallendheden: zelfreinigend, zeer goede recensies

2

PeeWee EcoDome Kattenbak

Deze XXL kattenbak is speciaal bedoeld voor de middelgrote tot grote kat of de kat die juist wat meer ruimte nodig heeft om zijn behoeften te doen. Deze bak wordt vaak gekocht voor de Maine Coon en de Noorse Boskat. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, namelijk: zwart, grijs en in een beige kleur. De Ecodome is een gesloten zelfreinigende kattenbak waar een onderbak in zit die de ontlasting op vangt. Afhankelijk van hoe vaak de kat gebruik maakt van de bak, kan het 1 tot 2 keer week geleegd worden.

 • Prijs: laag
 • Geschikt voor: grotere katten zoals de Maine Coon en Noorse Boskat
 • Opvallendheden: zelfreinigend, XXL kattenbak

3

PeeWee Ecominor

De open kattenbak Ecominor van PeeWee heeft een formaat van kleine tot middelgroot. Ook deze kattenbak is voorzien van dezelfde techniek als de eerder genoemde kattenbakken van PeeWee. In de onderbak wordt alle ontlasting opgevangen. Dat zorgt ervoor dat je 1 keer tot 2 keer in de week de onderbak kan legen. Wel goed om dan de kattenbakvulling aan te vullen.

 • Prijs: laag
 • Geschikt voor: kleine tot middelgrote katten
 • Opvallendheden: zelfreinigend, open kattenbak

Wist jij dat de Britse korthaar Smoothie The Cat (1.2 miljoen Instagram volgers) ook gebruik maakt van de PeeWee kattenbak?

De voordelen en nadelen van een PeeWee automatische kattenbak

De PeeWee automatische kattenbak kent verschillende voordelen die het gebruiksgemak en de efficiëntie vergroten. Uiteraard kent dit type kattenbak ook enkele nadelen. Wij benoemen ze stuk voor stuk voor je.

Voordelen

 • Efficiënt zelfreinigend mechanisme
 • De combinatie van de zelfreinigende werking en de gebruikte houtkorrels of zaagsel als kattenbakvulling helpt bij het effectief beheersen van onaangename geuren
 • Het zelfreinigende mechanisme vereenvoudigt het schoonmaken en onderhouden van de kattenbak
 • Stofvrij
 • Geschikt voor meerdere katten

Nadelen

 • PeeWee zelfreinigende kattenbakken kunnen duurder zijn in vergelijking met traditionele kattenbakken
 • Sommige modellen van PeeWee zelfreinigende kattenbakken vereisen een stroomvoorziening via elektriciteit of batterijen
 • Sommige katten kunnen terughoudend zijn om een zelfreinigende kattenbak te gebruiken vanwege het geluid of de bewegende delen
 • PeeWee zelfreinigende kattenbakken werken het beste met houtkorrels of zaagsel, dus het gebruik van andere kattenbakvullingen kan mogelijk niet goed werken met het zelfreinigende mechanisme

De aanschaf van een PeeWee zelfreinigende kattenbak

Bij het overwegen van een PeeWee zelfreinigende kattenbak zijn er verschillende belangrijke aspecten en informatie die je moet overwegen.

 1. Systeemtype
  Er zijn verschillende soorten PeeWee zelfreinigende kattenbakken beschikbaar. Sommige modellen hebben een rooster dat de klonten vasthoudt en het zaagsel eronder zeeft, terwijl andere modellen een automatisch mechanisme hebben dat de klonten verwijdert. Kies het systeem dat het beste past bij de behoeften van jou en je kat.
 2. Vulling
  PeeWee zelfreinigende kattenbakken maken gebruik van een specifieke soort kattenbakvulling, namelijk houtkorrels of zaagsel. Het is essentieel om te weten welke vulling het beste werkt met het zelfreinigende systeem en om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende voorraad hebt.
 3. Onderhoud
  Hoewel de kattenbak automatisch reinigt, is het nog steeds belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Het legen en schoonmaken van de opvangbak en het rooster (indien van toepassing) moet regelmatig gebeuren om een schone omgeving voor je kat te behouden.
 4. Afmetingen
  Controleer de afmetingen van de PeeWee zelfreinigende kattenbak om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor jouw kat. Een kattenbak moet groot genoeg zijn zodat je kat comfortabel kan draaien en graven.
 5. Geluid
  Sommige zelfreinigende kattenbakken kunnen enig geluid maken wanneer ze in werking zijn. Let op het geluidsniveau, vooral als je kat gevoelig is voor harde geluiden.
 6. Stroomvoorziening
  Als het zelfreinigende systeem op elektriciteit werkt, zorg dan dat je de juiste stroomvoorziening beschikbaar hebt op de plaats waar je de kattenbak wilt plaatsen.
 7. Katgewicht
  Controleer het maximale gewicht dat de zelfreinigende kattenbak kan ondersteunen. Sommige modellen hebben een gewichtslimiet voor katten, dus zorg ervoor dat je katten binnen die limiet vallen.
 8. Reviews
  Lees beoordelingen en ervaringen van andere katteneigenaren die PeeWee zelfreinigende kattenbakken hebben gebruikt. Dit kan je helpen om een beter inzicht te krijgen in de prestaties en duurzaamheid van het product.

Door rekening te houden met al deze informatie, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van een PeeWee zelfreinigende kattenbak die het beste past bij de behoeften van jou en je kat.

“Als trotse eigenaar van een PeeWee zelfreinigende kattenbak kan ik met zekerheid zeggen dat dit product een absolute gamechanger is voor het kattenbakbeheer. Mijn ervaring met deze kattenbak heeft mijn dagelijkse leven als katteneigenaar enorm verbeterd. Het zelfreinigende mechanisme van de PeeWee kattenbak werkt buitengewoon goed. De houtkorrels die ik gebruik als kattenbakvulling vormen stevige klonten, en de automatische zeef zorgt ervoor dat deze klonten eenvoudig worden verwijderd. Dit betekent dat ik veel minder tijd kwijt ben aan het scheppen van de kattenbak en dat ik altijd een schone en frisse omgeving voor mijn kat kan behouden. Zeker een aanrader!”
Milou – baasje van Bob

Veelgestelde vragen

Welke soorten kattenbakvulling zijn geschikt voor PeeWee zelfreinigende kattenbakken?

Hoe vaak moet ik de opvangbak legen en het rooster reinigen?

Kan ik mijn eigen kattenbakvulling gebruiken in plaats van de aanbevolen houtkorrels of zaagsel?

Maken PeeWee zelfreinigende kattenbakken veel geluid tijdens het reinigen?

Zijn PeeWee zelfreinigende kattenbakken geschikt voor grote katten?

Zijn de onderdelen van PeeWee zelfreinigende kattenbakken gemakkelijk schoon te maken?

Werkt de zelfreinigende functie op batterijen of op stroom?