Indien je veel tijd besteed aan het interieur van jouw woning, zou het zo kunnen zijn dat je het ook belangrijk vindt dat de zelfreinigende kattenbak van jouw huisdier hier mooi in past. In dit geval zou een zelfreinigende kattenbak van Petlux een goede keuze kunnen zijn. Elektrische kattenbakken van dit merk zijn namelijk design en hierdoor zeker geen doorn in het oog. Een eenmalige investering waar jij en jouw kat jarenlang plezier van zullen hebben.

1

Petlux zelfreinigende kattenbak met UV- sterilisator

Deze zelfreinigende kattenbak is geschikt voor zo goed als elk type kat, van een kitten vanaf 0.7 kilo tot en met een volwassen kat van 10 kilo. Het heeft een ingebouwde LED-Weegschaal en UV-sterilisator, is stil en extreem veilig. Zo stopt de elektrische kattenbak op het moment dat de kat nadert. Tenslotte zijn nare geuren verleden tijd vanwege de afvallade die is uitgerust met een koolstoffilter.

 • Prijs: hoog
 • Kwaliteit: robuust
 • Opvallendheden: erg geavanceerd, gemakkelijk schoon te maken en compatibel met elk type strooisel

2

Petlux zelfreinigende kattenbak met App en LED-Touch

Dit model van Petlux is de meest geavanceerde zelfreinigende kattenbak die wij kennen. Je kunt hem namelijk bedienen met de app of via het LED-Touch display. Zo kan je met de app zelfs de bezoekgeschiedenis terugzien (van meerdere verschillende katten), de schoonmaak modus inplannen en kinderbeveiliging inschakelen. In tegenstelling tot het vorige model is deze kattenbak geschikt voor kittens vanaf 0.7 kilo tot en met een volwassen kat van 8 kilo.

 • Prijs: hoog
 • Kwaliteit: robuust
 • Opvallendheden: onwijs high-tech, makkelijk schoon te maken en een extra grote bak

3

Petlux zelfreinigende kattenbak met geurfilter

Deze Petlux zelfreinigende kattenbak is dé innovatieve oplossing voor katteneigenaren die op zoek zijn naar gemak en hygiëne. Met zijn semi-automatische functie biedt de Petlux kattenbak een slim en tijdbesparend reinigingsproces. Dankzij het geavanceerde mechanisme worden de uitwerpselen van de kat automatisch gescheiden van het schoon te houden kattengrit. Met een druk op de knop worden de klonten veilig en efficiënt in een apart compartiment opgevangen, waardoor handmatig scheppen tot het verleden behoort.

Bovendien is de kattenbak voorzien van een geurfilter, wat zorgt voor een aangename omgeving zonder nare geurtjes. Hij is geschikt voor katten van alle maten en rassen.

 • Prijs: hoog
 • Kwaliteit: robuus
 • Opvallendheden: een inhoud van 10 liter en uitgerust met een geurfilter

De voordelen en nadelen van een Petlux automatische kattenbak

Naast het feit dat de Petlux zelfreinigende kattenbakken er mooi uitzien, kennen ze ook een aantal waardevolle praktische functies. Zo zijn ze geluidsarm, hebben ze een ingebouwde UV-sterilisator om bacteriën en ziektekiemen buiten de bak te houden en een ingebouwde LED-weegschaal om het gewicht van de kat in de gaten te houden. Uiteraard zijn er net als bij elk product ook een aantal nadelen waar je bij de aanschaf rekening mee moet houden. Wij vertellen je meer over de voordelen en nadelen van een Petlux zelfreinigende kattenbak.

Voordelen

 • Het bespaart een hoop tijd vanwege het feit dat het handmatig schoonmaken en scheppen van de kattenbak wordt geautomatiseerd
 • Met het geautomatiseerde reinigingsproces worden de uitwerpselen van de kat op een hygiënische manier gescheiden van het schone kattengrit, waardoor een schonere omgeving voor de kat ontstaat
 • De aanwezigheid van een geurfilter in de Petlux kattenbak helpt om nare geurtjes te verminderen, waardoor de leefruimte fris en aangenaam blijft
 • Het ruime ontwerp van de kattenbak maakt het geschikt voor katten van alle maten en rassen

Nadelen

 • De aanschafkosten kunnen aanvankelijk hoog zijn, wat voor sommige katteneigenaren een struikelblok kan zijn
 • Hoewel de kattenbak het dagelijkse schoonmaken vereenvoudigt, vereist het nog steeds regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van de geurfilter en het legen van het aparte compartiment voor de uitwerpselen
 • Sommige zelfreinigende kattenbakken kunnen geluid maken tijdens het reinigingsproces, wat angstig of storend kan zijn voor gevoelige katten
 • De meeste zelfreinigende kattenbakken werken op elektriciteit, wat betekent dat je een stopcontact in de buurt moet hebben om de functie te laten werken
 • Zoals bij elk geautomatiseerd apparaat, kunnen er technische problemen optreden die het zelfreinigende mechanisme beïnvloeden

De aanschaf van een Petlux zelfreinigende kattenbak

Bij de aanschaf van een Petlux zelfreinigende kattenbak zijn er verschillende belangrijke punten waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Kosten
  Zelfreinigende kattenbakken kunnen aanzienlijk duurder zijn dan traditionele kattenbakken. Bepaal voor jezelf een budget en kijk naar modellen die binnen dat budget vallen.
 2. Grootte
  Zorg ervoor dat de kattenbak groot genoeg is voor jouw kat om comfortabel in te passen. Katten houden ervan om voldoende ruimte te hebben om te draaien en te bewegen.
 3. Energiebron
  Veel zelfreinigende kattenbakken werken op elektriciteit. Controleer of je gemakkelijk toegang hebt tot een stopcontact in de buurt van waar je de kattenbak wilt plaatsen.
 4. Geluid
  Sommige zelfreinigende kattenbakken maken geluid tijdens het reinigingsproces. Als jouw kat gevoelig is voor geluiden, overweeg dan een model dat stil of minder luidruchtig is.
 5. Reinigingsmechanisme
  Bekijk hoe het reinigingsmechanisme werkt. Sommige modellen gebruiken ronddraaiende rasters of scheppen om de uitwerpselen te verwijderen, terwijl andere vacuümzuiging of ander mechanisme gebruiken. Kies een model waarvan je denkt dat het het beste bij de behoeften van jouw kat past.
 6. Geurcontrole
  Controleer of de kattenbak een geurfilter heeft om nare geurtjes te verminderen. Een effectief geurfilter kan het verblijf van jouw kat en jouw woonruimte aangenamer maken.
 7. Onderhoud
  Informeer naar het onderhoud dat de kattenbak vereist. Controleer hoe vaak de geurfilter moet worden vervangen en hoe vaak het aparte compartiment met uitwerpselen moet worden geleegd.
 8. Reviews
  Lees online reviews en beoordelingen van andere katteneigenaren over het specifieke model dat je overweegt. Dit kan je inzicht geven in de ervaringen van andere gebruikers en eventuele problemen die ze hebben ondervonden.
 9. Garantie
  Controleer de garantievoorwaarden van de kattenbak. Een goede garantie geeft je gemoedsrust als er onverwachte problemen optreden.
 10. Compatibiliteit met kattengrit
  Sommige zelfreinigende kattenbakken werken alleen met specifieke soorten kattengrit. Controleer of het door jou gekozen kattengrit geschikt is voor de kattenbak die je wilt kopen.

Door deze punten in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij de aanschaf van een Petlux zelfreinigende kattenbak en ervoor zorgen dat het goed past bij de behoeften van zowel jou als jouw kat.

“Ik heb de Petlux zelfreinigende kattenbak nu een paar maanden in gebruik en over het algemeen ben ik tevreden met het product. Het automatische reinigingsmechanisme heeft mijn dagelijkse kattenbakonderhoud aanzienlijk verminderd, wat me meer tijd heeft gegeven om te genieten van het gezelschap van mijn kat. Het grootste voordeel van deze kattenbak is het gemak. Met slechts één druk op de knop worden de klonten automatisch verwijderd en in een aparte bak opgevangen. Geen gedoe meer met handmatig scheppen, wat een opluchting is! De geurfilter werkt behoorlijk goed en helpt nare geurtjes te minimaliseren. Dat gezegd hebbende is het geluid van de kattenbak tijdens het reinigingsproces wel vrij luidruchtig. Dit lijkt mijn kat niet te storen, maar het kan voor sommige andere katten en mensen misschien wat ongemakkelijk zijn. Daarnaast vereist de kattenbak nog steeds regelmatig onderhoud. Het is geen volledig hands-off systeem, maar het scheelt zeker in de dagelijkse inspanningen.

Al met al ben ik blij met mijn aankoop van de Petlux zelfreinigende kattenbak. Als je op zoek bent naar een tijdbesparende optie en bereid bent om met de genoemde aandachtspunten om te gaan, dan zou ik dit product zeker aanraden”
Bart – baasje van Zenna

Veelgestelde vragen

De Petlux kattenbak heeft een semi-automatisch reinigingsmechanisme. Met één druk op de knop scheidt het mechanisme automatisch de klonten van het schone kattengrit en verzamelt deze in een apart compartiment. Dit maakt het handmatig scheppen van de kattenbak overbodig en vereenvoudigt het dagelijkse onderhoud.

Ja, hoewel het zelfreinigende mechanisme helpt bij het verwijderen van de klonten, is er nog steeds wat onderhoud nodig. Je moet de geurfilter periodiek vervangen en het compartiment met uitwerpselen regelmatig legen. Dit zorgt ervoor dat de kattenbak optimaal blijft functioneren en een frisse omgeving behoudt.

De Petlux kattenbak is geschikt voor de meeste soorten kattengrit, maar het wordt aanbevolen om klontvormend kattengrit te gebruiken. Dit type kattengrit vormt stevige klonten rond de uitwerpselen, wat het reinigingsproces van de kattenbak efficiënter maakt.

Het reinigingsproces van de kattenbak kan enig geluid maken. Het varieert echter per model en de gevoeligheid van jouw kat. Sommige katten kunnen het geluid storend vinden, terwijl anderen er niet door worden beïnvloed. Het is raadzaam om de kattenbak in het begin voorzichtig te introduceren bij jouw kat om te zien hoe hij of zij reageert.

De frequentie van het vervangen van de geurfilter kan variëren op basis van het gebruik en de omgevingsfactoren. Over het algemeen wordt aanbevolen om de geurfilter om de 2 tot 4 weken te vervangen voor optimale geurcontrole.

Ja, de kattenbak is ontworpen om geschikt te zijn voor katten van alle maten en rassen. Het ruime ontwerp biedt voldoende ruimte voor zelfs grotere katten om comfortabel te bewegen.

De meeste zelfreinigende kattenbakken, waaronder de Petlux, werken op elektriciteit. Zorg ervoor dat je de kattenbak in de buurt van een stopcontact plaatst voor de stroomtoevoer.

De garantieperiode kan variëren per fabrikant en model. Controleer de garantievoorwaarden bij de aankoop van de kattenbak om te weten welke bescherming je krijgt.

Het wordt niet aanbevolen om de kattenbak buiten te plaatsen, omdat deze is ontworpen voor gebruik binnenshuis. Buitengebruik kan de werking van de kattenbak beïnvloeden en de levensduur verkorten.

Ja, de Petlux kattenbak kan worden gebruikt voor meerdere katten, maar dit hangt ook af van de behoeften en gewoonten van de katten. Het kan nodig zijn om het aparte compartiment met uitwerpselen vaker te legen bij meerdere katten om een schone omgeving te behouden.