Gun je jezelf en jouw kat een zelfreinigende kattenbak, dan is een exemplaar van het merk Petsafe een goede en relatief betaalbare optie. In de meeste gevallen is een Petsafe automatische kattenbak een open bak, waar de ontlasting automatisch naar een bepaald afgedekt gedeelte van de bak wordt geleid. Op deze manier heb je dus geen last van nare geurtjes en hoef je er (ondanks de open bak) ook niet tegenaan te kijken.

1

Petsafe
ScoopFree

De PetSafe ScoopFree 2e Generatie is een geavanceerde zelfreinigende kattenbak die het leven van katteneigenaren gemakkelijker maakt. Deze innovatieve kattenbak is ontworpen om automatisch de kattenbakvulling te reinigen, waardoor dagelijkse schoonmaaktaken tot een minimum worden beperkt. De kattenbak maakt gebruik van speciale wegwerpladen met een kristallen kattenbakvulling, die geuren opvangen en vocht absorberen zonder klontvorming. Dankzij een ingebouwde sensor detecteert het systeem wanneer de kat de bak verlaat en begint het automatische reinigingsproces na een korte vertraging. Dit zorgt voor een schone en frisse omgeving voor de kat.

 • Prijs: hoog
 • Kwaliteit: robuust
 • Opvallendheden: de navullade heeft een plastic voering om te helpen beschermen tegen doorlekken, eenvoudig in gebruik en perfecte geurbeheersing

De voordelen en nadelen van een Petsafe automatische kattenbak

Een Petsafe zelfreinigende kattenbak kent een aantal voor- en nadelen. Zorg ervoor dat je deze zorgvuldig tegenover elkaar zet voordat je daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf. Wij lichten ze graag uit voor je.

Voordelen

 • Het dagelijkse onderhoud van de kattenbak wordt geautomatiseerd. Dit bespaart de eigenaar veel tijd en moeite, omdat handmatig scheppen niet meer nodig is
 • Het automatische reinigingsproces van de kattenbak zorgt voor een schonere omgeving voor de kat
 • Veel versies zijn uitgerust met geurfilters, waardoor nare geurtjes worden geminimaliseerd
 • Ze zijn ruim en geschikt voor meerdere katten
 • Het assortiment bestaat uit een diversiteit aan modellen

Nadelen

 • De aanschafprijs kan een struikelblok zijn voor sommige katteneigenaren
 • Hoewel automatische kattenbakken het dagelijkse onderhoud vereenvoudigen zijn er nog steeds onderhoudstaken, zoals het legen van het opvangbakje en het vervangen van geurfilters
 • Het geluid kan intens zijn
 • De meeste automatische kattenbakken werken op elektriciteit, wat betekent dat je een stopcontact in de buurt moet hebben om hem te laten werken
 • Zoals bij elk geautomatiseerd apparaat, kunnen er technische problemen optreden die het automatische reinigingsmechanisme beïnvloeden

De aanschaf van een Petsafe zelfreinigende kattenbak

Bij de aanschaf van een Petsafe zelfreinigende kattenbak zijn er verschillende belangrijke punten waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Grootte en ruimte
  Controleer de afmetingen van de Petsafe kattenbak om ervoor te zorgen dat deze voldoende ruimte biedt voor jouw kat om comfortabel te bewegen en zijn behoefte te doen. Zorg er ook voor dat je genoeg ruimte hebt in jouw huis om de kattenbak te plaatsen.
 2. Reinigingsmechanisme
  Bekijk hoe het zelfreinigende mechanisme van de kattenbak werkt. Sommige modellen gebruiken ronddraaiende rasters, terwijl andere een schepmechanisme of andere technieken gebruiken. Kies een model waarvan je denkt dat het het beste past bij de behoeften van jouw kat.
 3. Geluidsniveau
  Informeer naar het geluidsniveau van de Petsafe kattenbak tijdens het reinigingsproces. Sommige katten zijn gevoelig voor geluiden, dus zorg ervoor dat het geluidsniveau niet te storend is voor jouw kat of jouzelf.
 4. Geurcontrole
  Controleer of de Petsafe kattenbak is uitgerust met een geurfilter om nare geurtjes te minimaliseren. Een effectief geurfilter zorgt voor een aangename omgeving in jouw huis.
 5. Energiebron
  Bepaal of je een automatische kattenbak wilt die op batterijen werkt of op elektriciteit. Houd er rekening mee dat een model dat op elektriciteit werkt, een stopcontact in de buurt nodig heeft.
 6. Onderhoud en vervangende onderdelen
  Informeer naar het onderhoud dat de Petsafe kattenbak vereist. Controleer hoe vaak het opvangbakje moet worden geleegd en hoe vaak het geurfilter moet worden vervangen. Zorg er ook voor dat vervangende onderdelen gemakkelijk verkrijgbaar zijn.
 7. Reviews en ervaringen
  Lees online reviews en ervaringen van andere katteneigenaren over het specifieke model dat je overweegt. Dit kan je inzicht geven in de prestaties en betrouwbaarheid van de kattenbak.
 8. Garantie
  Controleer de garantievoorwaarden van de Petsafe kattenbak. Een goede garantie geeft je gemoedsrust als er onverwachte problemen optreden.
 9. Geschiktheid voor meerdere katten
  Als je meerdere katten hebt, controleer dan of de kattenbak geschikt is voor meerdere katten en of het zelfreinigende mechanisme efficiënt blijft bij een groter aantal katten.

Door deze punten in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij de aanschaf van een Petsafe zelfreinigende kattenbak en ervoor zorgen dat het goed past bij de behoeften van zowel jou als jouw kat.

“Ik gebruik nu al enige tijd de Petsafe zelfreinigende kattenbak en ik moet zeggen dat het een geweldige tijdbesparing is. Het automatische reinigingsmechanisme heeft mijn dagelijkse kattenbakonderhoud aanzienlijk verminderd, waardoor ik meer quality time met mijn kat kan doorbrengen. Ook waardeer ik de geurfilter die bij de kattenbak is inbegrepen. Het heeft zeker geholpen om nare geurtjes te minimaliseren en mijn woonruimte fris te houden. Het is geweldig om te weten dat ik me geen zorgen hoef te maken over onaangename geuren in huis.

Echter, één punt waar ik wat moeite mee heb, is het geluid dat de kattenbak maakt tijdens het reinigen. Het is niet extreem luid, maar het is duidelijk hoorbaar. Hoewel mijn kat er gelukkig niet door wordt afgeschrikt, denk ik dat sommige katten mogelijk wat angstig kunnen reageren op het geluid. Afgezien van het geluid, ben ik over het algemeen zeer tevreden met de Petsafe zelfreinigende kattenbak. Het heeft mijn leven als katteneigenaar een stuk gemakkelijker gemaakt en mijn kat lijkt ook te genieten van de schone en frisse omgeving. Als je op zoek bent naar een tijdbesparende optie met minimale inspanning, dan is de Petsafe zelfreinigende kattenbak zeker het overwegen waard”.
Yvette – baasje van Loulou

Veelgestelde vragen

Een Petsafe zelfreinigende kattenbak is uitgerust met een geautomatiseerd reinigingsmechanisme dat de klonten of uitwerpselen van de kat automatisch verwijdert en opvangt in een apart compartiment. Dit gebeurt meestal met een ronddraaiend rooster of een schepmechanisme, afhankelijk van het model.

Ja, hoewel de zelfreinigende functie van de kattenbak het dagelijkse onderhoud vermindert, is het nog steeds nodig om periodiek onderhoud uit te voeren, zoals het vervangen van de geurfilter en het legen van het opvangbakje met uitwerpselen.

De meeste Petsafe zelfreinigende kattenbakken werken goed met klontvormend kattengrit, omdat dit gemakkelijker te verwijderen is tijdens het automatische reinigingsproces.

Ja, de meeste Petsafe kattenbakken zijn geschikt voor meerdere katten, maar het kan nodig zijn om het opvangbakje vaker te legen en de geurfilter vaker te vervangen als er meerdere katten gebruik van maken.

Het geluidsniveau kan variëren per model, maar sommige zelfreinigende kattenbakken kunnen enig geluid maken tijdens het reinigingsproces. Het is raadzaam om de kattenbak in het begin voorzichtig te introduceren bij jouw kat om te zien hoe hij of zij reageert.

De frequentie van het vervangen van de geurfilter kan variëren op basis van het gebruik en de omgevingsfactoren. Over het algemeen wordt aanbevolen om de geurfilter om de 2 tot 4 weken te vervangen voor optimale geurcontrole.

Het wordt niet aanbevolen om de kattenbak buiten te plaatsen, omdat deze is ontworpen voor gebruik binnenshuis. Buitengebruik kan de werking van de kattenbak beïnvloeden en de levensduur verkorten.

Ja, Petsafe biedt meestal garantie op hun zelfreinigende kattenbakken. De garantieperiode kan variëren per model, dus controleer de garantievoorwaarden bij aankoop.

Als jouw kattenbak niet naar behoren functioneert, controleer dan eerst de gebruiksaanwijzing voor probleemoplossing. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de klantenservice van Petsafe voor verdere assistentie.

Ja, de meeste Petsafe zelfreinigende kattenbakken zijn geschikt voor katten van alle maten. Zorg er echter voor dat jouw kat voldoende ruimte heeft om comfortabel in de kattenbak te passen en zijn behoefte te doen.