Ondanks dat een zelfreinigende kattenbak een groot deel van de nare klusjes verminderd, is een kattenbak schepje zeker geen overbodige luxe. Deze heb je namelijk bij de meeste zelfreinigende kattenbakken nog steeds nodig, alleen in mindere mate dan bij een normale kattenbak.

Wat je je misschien niet direct beseft, is dat je een kattenbakschep in verschillende maten, vormen en materialen kunt krijgen. Welke schep het beste bij jou past hangt onder andere af van de kwaliteit die je van het kattenbak schepje verwacht en welke kattenbakvulling je in de zelfreinigende kattenbak hebt zitten. Grof grit vereist bijvoorbeeld weer een ander type schep dan fijn grit. Welke kattenbakschep past het beste bij jou?

Welke kattenbakschep past het beste bij jou?

Variatie in materiaal

Welk materiaal het meest gewenst is voor jouw kattenbakschep, hangt sterk samen met welke kattenbakvulling je gebruikt in jouw kattenbak. Kies jij voor een plastic variant, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat de schep weinig gewicht aan kan en zelfs kan scheuren. Heb jij dus grof en zwaar grit, dan is dit wellicht niet de beste optie. Een aluminium kattenbak schepje kan veel meer gewicht aan, is roestvrij en gaat langer mee.

Variatie in grofheid

In dit geval gaat het om de grofheid van de schep, welke samenhangt met het type kattenbakvulling. Gebruik jij vulling dat snel klontert, dan is een grof schepje praktischer. Dit zodat de overige vulling gezeefd kan worden en weer terug de kattenbak in kan. Vul jij de zelfreinigende kattenbak met grit dat snel uit elkaar valt, dan is een fijn kattenbak schepje het meest geschikt. Op deze manier kan je makkelijk alle viezigheid eruit scheppen, zonder dat er wat in de bak achterblijft.

Variatie in omvang

Heel simpel gezegd – hoe groter de zelfreinigende kattenbak, hoe groter de kattenbakschep. Dit zorgt ervoor dat je eerder klaar bent met schoonmaken.

Variatie in vorm

Welke vorm schep het meest geschikt is hangt puur af van jouw persoonlijke voorkeur. Zo heb je normale kattenbak schepjes, maar ook schepjes met een klep of in de vorm van een cup. Dit zou je zelf eens moeten uitproberen om zo te kijken wat het beste voor jou werkt.