Voeding

Beste kattenvoer van 2023

Ben je op zoek naar het beste voer voor katten dan is het goed om eerst uit te zoeken welk voer voor je kat geschikt is. Afhankelijk van het ras en eventuele allergien heb je de keuze tussen droogvoer en natvoer. Het is goed om het verschil te weten tussen deze twee verschillende soorten voer.

Wat is droogvoer?

Kattenbrokjes is een andere benaming voor droogvoer. Droogvoer heeft als voordeel dat er veel belangrijke voeddingstoffen in de brokken zijn verwerkt. Dit zorgt er automatisch voor dat katten minder droogvoer nodig hebben als je het zo vergelijken met natvoer. Droogvoer kan daarnaast een stuk langer bewaard worden dan natvoer. Hieronder hebben we enkele voordelen van

  1. Katten die gewend zijn om wat kleinere hoeveelheden te eten, krijgen door droogvoer (brokken) alsnog alle benodigde voedingstoffen binnen;
  2. Droogvoer bederfd minder snel dan natvoer;
  3. Droogvoer is de ideale voeding voor katten die wat minder eten.

Wat is natvoer?

Natvoer is voer wat voor 70% tot 80% uit water bestaat. Het voer wordt gestoomd zodat het gesteriliseerd wordt. Kenmerk van natvoer is de sterke geur waar katten van houden. Doordat het natvoer voornamelijk bestaat uit water, krijgen katten op een relatief gemakkelijke manier extra vocht binnen. Katten drinken niet zo gemakkelijk daardoor kiezen veel baasjes ervoor om in ieder geval 1 keer per dag natvoer te serveren. De kans dat een kat last krijgt van urineweginfecties of blaasstenen wordt hierdoor kleiner. Hieronder nog enkele voordelen van natvoer:

  1. Natvoer is relatief calorie arm voedsel doordat het bestaat uit voornamelijk water;
  2. Natvoer zorgt voor een kleinere kans op urineweginfecties;
  3. De meeste katten vinden natvoer erg lekker.

Welke kattenbrokken het best zijn getest in 2022 laten wij jouw hieronder weten. Goede kattenbrokken zijn van essentieel belang voor de gezondheid van je kat. Er zijn verschillende merken waaronder het merk Royal Canin en Ragdoll het meest bekend is. Ook Whiskas is een bekend merk doordat het veelvuldig op TV komt. Alle genoemde merken verkopen zowel droog als natvoer.

Het beste droogvoer voor katten

Het beste natvoer voor katten

Het beste voer volgens de dierenarts kan zowel droogvoer als natvoer adviseren afhankelijk van de gezondheid van de kat. Als je kat last heeft van obstipatie of urineweginfectie dan zal natvoer worden geadviseerd. Als blijkt dat je kat belangrijke voedingsstoffen mist, dan zal eerder gekozen worden voor droogvoer omdat hier een hogere concentratie voedingsstoffen in zit.

De kattenvoeding test houden wij bij zodat je altijd op de hoogte bent van het beste voer voor jouw kat. Wij vergelijken  Wil je ons helpen? Laat na jouw aankoop weten welk kattenvoer jij het beste vindt.

Beste kittenbrokken

Wij zijn van plan om ook specifiek voor jouw kitten een onderzoek uit te voeren wat de beste kittenbrokken van 2023 zijn. Wij verwachten in december 2023 ons uitgebreid onderzoek met je te kunnen delen. Tot die tijd raden wij aan om bovenstaande informatie te lezen zodat daaruit een keuze kan maken.